24 september 2018 – Openingslezing “Global Brexit”: Over de weerslag van de Brexit op internationale verdragen

“Global Brexit”: Over de weerslag van de Brexit op internationale verdragen

Tijdens de openingsactiviteit spreekt Dr. Joris Larik over de juridische uitdagingen van de aanstaande Brexit voor het behoud van bestaande en het onderhandelen van nieuwe verdragen tussen Europa en de rest van de wereld.

Dr. Larik is universitair docent vergelijkend, Europees en internationaal recht aan de Faculteit Governance and Global Affairs van de Universiteit Leiden. Hij doceert diverse vakken binnen de International Justice specialisatie van Leiden University College, waaronder het recht der externe betrekkingen van de Europese Unie en de Verenigde Staten, en binnen de Master International Relations and Diplomacy.

Tussen augustus 2017 en februari 2018 heeft hij als Fulbright-Schuman Fellow in Washington D.C. onderzoek gedaan naar de externe gevolgen van de Brexit. In navolging hierop is hij een onderzoeksproject gestart dat zich richt op de potentiële toekomstige (verdrags)relaties van de EU en het VK met strategische partners.

Hij is onder meer auteur van “Foreign Policy Objectives in European Constitutional Law” en publiceert in wetenschappelijke tijdschriften zoals Common Market Law Review, European Foreign Affairs Review, European Law Review en International & Comparative Law Quarterly.